Wpis uzyskał ser podpuszczkowy z nutą leśną. Jest to produkt Bożeny Wisły z Gospodarstwo Agro Eko Turystyczno-Edukacyjnego. Gospodarstwo położone jest we wsi Bukowiec u podnóża Korbani, w dolinie rzeki Solinka. To stąd pochodzą sery produkowane z mleka od krów rasy Simental z własnej hodowli.

Sery produkowane tradycyjną domową metodą uzyskały już szereg nagród i wyróżnień lokalnych, wojewódzkich i krajowych. Wytwarzane są tu na miejscu sery podpuszczkowe z czarnuszką, z kozieradką, z pieprzem czerwonym czy zielonym. Pyszne są także te ze śliwką, papryką, orzechami czy czysty obsypany czubrycą zieloną.

Można tu także kupić sery wędzone i dojrzewające pozostające na długo w pamięci smakoszy.

Gospodarstwa zaprasza na warsztaty serowarskie, a także prowadzi na miejscu sprzedaż swoich produktów. 

Zagroda w Bukowcu nr 73, można też kontaktować się telefonicznie +48 697 761 807.