reklama
reklama

Muzycznie w Wilczym Kęsie. Na scenie pojawią się znani w Bieszczadach muzycy

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: Kamil Mielnikiewicz

Muzycznie w Wilczym Kęsie. Na scenie pojawią się znani w Bieszczadach muzycy - Zdjęcie główne

Paweł Lewandowski w Wilczym Kęsie | foto Kamil Mielnikiewicz

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

ImprezyCzerwcowe Bieszczady potrafią zachwycić nie tylko pięknem szlaków i gór, ale też muzyką i smakiem, które płyną prosto z serca regionu. W Krzywem, między Cisną a Wetliną, Wilczy Kęs zaprasza na dwa dni bardzo ciekawych koncertów.
reklama

Długi czerwcowy weekend to od lat jeden z tych momentów w kalendarzu, gdy Bieszczady stają się szczególnie żywe. Tysiące turystów odwiedzają wtedy ten region, szukając odpoczynku, kontaktu z naturą, ale także lokalnych wydarzeń – festynów, koncertów, turniejów sportowych czy spotkań z kulturą regionu. To także czas, gdy wielu z nich pragnie doświadczyć autentycznego bieszczadzkiego klimatu, nie tylko poprzez wędrówki szlakami, ale również przez muzykę i smak.

reklama

Koncerty w Wilczym Kęsie

Jednym z punktów na mapie Bieszczadów, które przyciągają szczególnie w ten czerwcowy czas, jest Wilczy Kęs – położony w Krzywem, pomiędzy Cisną a Wetliną. To właśnie tutaj, w otoczeniu górskiej przyrody, zaplanowano dwa koncerty.

19 czerwca o godzinie 16:00 na scenie Wilczego Kęsa wystąpi Paweł Lewandowski, znany i ceniony artysta, którego twórczość zakorzeniona jest w tradycji i emocjonalności muzyki górskiej. Dzień później, 20 czerwca również o godzinie 16:00, scenę przejmie Piotr „Rogalik” Rogala, muzyk, którego utwory znane są zarówno w Bieszczadach, jak i poza nimi. Oba koncerty łączy subtelne brzmienie gitary, refleksyjna warstwa tekstowa oraz autentyczność, wartości bliskie bieszczadzkiej tożsamości.

reklama

Kulinarna strona Bieszczadów

Integralną częścią wydarzenia będzie również kuchnia. Organizatorzy zadbali o to, by smak Bieszczadów był obecny w najlepszym wydaniu. W ofercie znajdą się potrawy przygotowane z lokalnych składników – proziak burgery, pstrągi z okolicznych hodowli, dania z grilla oraz naleśniki z konfiturą z jagód leśnych. To kuchnia oparta na prostych, ale wyrazistych smakach, która – podobnie jak muzyka – jest formą opowieści o regionie.

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama
logo