Na przystawkę warto zamówić pasztet z dzika z sosem tatarskim z rydzów, pasztet z pstrąga z sosem chrzanowym oraz carpaccio z polędwicy z sarny. Zupy to wyśmienity rosół z bażanta z domowym makaronem, grzybowa oraz zupa myśliwska z jelenia. Można zamówić dania z pstrąga, placki ziemniaczane, kilka rodzajów pierogów, ale specjalnością tej kuchni są potrawy z dziczyzny.
Spośród kilku dań nie można zapomnieć o pieczeni z dzika ze śliwkami, żurawiną i kaszą gryczaną, pieczeni z sarny w sosie estragonowym, dzikiej kaczce z jabłkami, gulaszu z sarny w sosie borowikowym oraz gulaszu z dzika z kaparami i kaszą gryczaną.
Gospodarstwo znane jest z marynat i konfitur oraz sezonowych soków owocowych i owocowo-warzywnych. Na miejscu można kupić wyroby z dziczyzny: kiełbasę z dzika z własnej wędzarni, pasztet z dzika, a także konfitury, miód lipowy oraz gryczany.
W głównej sali karczmy odbywają się koncerty zespołów ludowych, folkowych, jazzowych, a także chóru szantowego. Oprócz karczmy do dyspozycji gości jest również siedem domków z bali, z kominkami i centralnym ogrzewaniem.
Gospodarstwo Agroturystyczne Wilcza Jama, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki
38-713 Lutowiska, Smolnik 23
czynna w sezonie letnim w godz. 8.00–20.00, poza sezonem 8.00–19.00
+48 530 561 047, +48 883 313 436, info@wilczajama.pl, www.wilczajama.pl
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.