Potrawy sporządzane są z wykorzystaniem ziół i sezonowych owoców runa leśnego oraz miodów z okolicznych pasiek. Co warte jest polecenia? Z „Podkarpackich Smaków” na pewno gicz z dzika z opiekanymi warzywami w aromatycznym sosie, kotleciki jagnięce oraz chrupiące racuszki z ziarnami dyni i słonecznika z wędzonym pstrągiem i konfiturą z czerwonej cebuli, pierogi z baraniną i emulsją maślano-szczypiorkową.
Z zup bieszczadzka zalewajka z chrupiącymi ziemniakami i kleksem kwaśnej śmietany. Warto też skosztować bieszczadzkich serów z konfiturą żurawinową, jak również, pstrąga z fuczkami, czyli regionalnymi plackami z kiszonej kapusty. Na deser polecamy wyśmienitą Pavlovą z owocami i kremem mascarpone. Uzupełnieniem oferty są wina gronowe i regionalne piwa.
Smerek
Karczma Hotelu Carpatia Bieszczadzki Gościniec, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki
38-607 Cisna, Smerek 71
czynna codziennie 14.00-22.00,
+48 13 460 13 80, +48 609 502 181, smerek@merkurion.pl,
www.hotel-carpatia.pl, Fb Carpatia Bieszczadzki Gościniec
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.