Reklama

Reklama

Ekologiczne sery z Bukowca

Opublikowano: Ostatnia modyfikacja:
Autor:

Ekologiczne sery z Bukowca - Zdjęcie główne

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Bieszczady od kuchni Wpis uzyskał ser podpuszczkowy z nutą leśną. Jest to produkt Bożeny Wisły z Gospodarstwo Agro Eko Turystyczno-Edukacyjnego. Gospodarstwo położone jest we wsi Bukowiec u podnóża Korbani, w dolinie rzeki Solinka. To stąd pochodzą sery produkowane z mleka od krów rasy Simental z własnej hodowli.

Sery produkowane tradycyjną domową metodą uzyskały już szereg nagród i wyróżnień lokalnych, wojewódzkich i krajowych. Wytwarzane są tu na miejscu sery podpuszczkowe z czarnuszką, z kozieradką, z pieprzem czerwonym czy zielonym. Pyszne są także te ze śliwką, papryką, orzechami czy czysty obsypany czubrycą zieloną.

Można tu także kupić sery wędzone i dojrzewające pozostające na długo w pamięci smakoszy.

Gospodarstwa zaprasza na warsztaty serowarskie, a także prowadzi na miejscu sprzedaż swoich produktów. 

Zagroda w Bukowcu nr 73, można też kontaktować się telefonicznie +48 697 761 807.

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy