Warsztaty są skierowane w szczególności do kół gospodyń wiejskich, producentów rolnych, rolników chcących sprzedawać swoje produkty oraz właścicieli obiektów noclegowych świadczących usługi gastronomiczne.
Tematyka warsztatów:
polskie ustawodawstwo dotyczące hoteli, ośrodków wypoczynkowych, agroturystyki oraz kwater prywatnych.Planowanie żywienia gości, przygotowywania posiłków oraz produktów przeznaczenia spożywczego zgodnie z literą prawa - 3 godziny
zasady przygotowywania żywności oraz produktów spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa polskiego oraz Unii Europejskiej. Warunki, które muszą być spełnione aby gotowy produkt mógł trafić do sprzedaży w opakowaniu producenta - 5 godzin
zasady zbywania żywności oraz system HACCP - 3 godziny
różne formy produkcji żywności (zakłady produkcyjne, Rolniczy Handel Detaliczny, koła gospodyń) - 2 godziny
Zapisy elektroniczne znajdują się pod poniższym adresem internetowym: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVbrrpsx41K5QC0tJbHpqsYlPtDzfhAfW4ywW7uCMXOh4DJA/viewform